Melvitin miklavžev brunch

petek, december 28, 2018

Nekako bi zelo, zelo rada tale blog iz lepotnega spremenila tudi malo v življenskega in pisala tudi o drugih temah ne samo kozmetiki. Ja danes bo tema spet kozmetika, ampak bom pokazala fotografije iz dogodka in z vami delila moj čisto prvi vlog. Na Melviti so se tako zelo lepo potrudili za prijeten ambient in tako lepo uredili vsak detail, da bi bilo škoda da teh fotografij nekje ne delim.

Poglej tole luštno postavitev



Pozna sem, da vam predstavljam darila iz Melvite, vem. Dobri možje so že za nami, ampak če letos nisi dobila nobenega darila si brez slabe vesti še vedno lahko privoščiš kakšnega iz Melvite. Moja favorita sta tisti rdeč "bombonček" s kremo za roke in balzamom za ustnice v stiku in pa tisti oranžno rozast na zadnji sliki z medeno kolekcijo.

Na brunchu je bilo tako lepo, intimno. Manjša skupina blogerk, ki sodeluje z Melvito. Lepotni klepet in dobra hrana v Le petit caffe-ju. Od vseh lepotnih in življenskih tem, smo malo poklepetale tudi zakaj zaupamo in rade uporabljamo Melvito:

Melvito uporabljam ker:

* Je certificirano organska kozmetika. Kar pomeni, da so sestavine iz ekološke pridelave in je delež teh sestavin v izdelku v zelo visokih odstotkih. Najmanj 95% sestavin je iz ekološkega kmetijstva.
* Melvita skrbno izbira svoje dobavitelje sestavin. Sestavine pridobiva preko pravične trgovine in svojih rednih dobaviteljev. Pri obiranju se rastline ne sme poškodovati, uporabljajo se le primerni zaboji in orodje, obiranje rastlin je trajnostno usmerjeno. Letos je bila sezona šipka slaba, kar pomeni da je na zalogi tudi manjša količina šipkovega olja in posledično višja cena. Ko zaloge zmanjka, olja ne bo več. Seveda bi lahko dobili šipek od drugot ampak to ni v prodajni politiki Melvite. Zato se včasih zgodi, da kakšen izdelek ni na voljo do nove sezone sestavine.
* Za Melvito stoji čudovita zgodba o čebelarju in biologu Bernardu Chevilliat-u in njegovem prvem milu v obliki satja. To milo je še vedno mogoče kupiti pri Melviti in je preverjeno zelo dišeče in bolj negovano od klasičnih trdih mil. Melvitina zgodba se začne leta 1983.
* Tovarna Melvita je še vedno mahjna in okolju prijazna. Nahaja se v pokrajini Ardèche v Franciji. To pomeni da so vsi izdelki narejeni v evropski uniji in niso testirani na živalih.
* Embalaža je okolju prijazna. (več o tem tukaj)
* Njihova skrb za čebele. Ker se enostavno zavedajo kako zelo pomembne so za naš planet.
* Ime je sestavljeni iz dveh latinskih besed: "mel" ki pomeni med in "vita"-življenje. Medeno življenje.


Ali veš?

*Melvitino tovarno lahko tudi obiščeš in si pogledaš kako ekološko je urejena in usmerjena. Kako poteka izdelava izdelkov in obiščeš lahko tudi njihov učni panj, kjer spoznaš čebele. Definitivno je to moja zelo velika želja, ki se mi mogoče kdaj uresniči.

* Pssst... Z novim letom prihaja tudi nova embalaža za olje. Baje ima zelo inovativen izgled in bo res posebna. Komaj že čakam, da vidim kakšna bo.


Sem se pa tokrat malo opogumila in posnela svoj prvi vlog, ki je objavljen na IG TV-ju. Pogledaš pa ga lahko tukaj- Vlog #1.

Draga ekipa Melvite hvala ker ste. Hvala za tole druženje in še eno uspešno leto zanimivih sodelovanj. Resnično upam, da nadaljujemo tudi v novem letu.

You Might Also Like

1 Comments

Hvala za komentarje. Vedno preberem vse z velikim veseljem ♥

Subscribe