My cuticle care 2.

sobota, julij 10, 2010

Remember that post abaut my cuticle care?

Well some things changes. I use some new products. I love Shea butter from l'occitane. Rubbing this lovely shea butter into my cuticle and nails will really help them remain soft and hydrated. I love doing this before I go to bed, so I wake up with really soft and healthy looking cuticles.<3


And i don't cut my cuticle any more. Why? Because cuticle is a very important part of the nail growth cycle, when you tick them off, you're bound to see this reflect in your nail growth. Cuticle serve as a natural barrier to bacteria. If you cut it too much, you'll lose this protection. And you can get really nasty infection. So STOP cut your cuticle!


i ran out of my lemon oil, so i bougt myself the orange one, it smells perfect. And i love to use this one to.
I still use my peeling.
Pic of my produts that i use now for my cuticle care.

And my cuticle looks better than few months ago!

My naked nail*shy*
Sory for bad quality of pic, but my sister went on seaside and she took camera with her, so i use my mobilephone camera.

You Might Also Like

7 Comments

  1. Ful maš lepe naked nohte, res! Drgač pa... Jst pa to nč ne pipkam niti ne namenjam kašne posebne pozornosti temu... Krema za roke včasih in to je to! :) Delam napako?

    S temi škarjami si pa tud ne predstavljam, kva točno bi človk loh odrezu stran, razn tega, da bi si loh izpulila zob. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Pomoje ne delaš napake, ker imaš lepo obnohnto kožico;) Lahko pa jo zvečer malce zmasiraš z kremo za roke, krožni gibi v smeri urinega kazalca, takšna rahla masaža:). Ker dejansko masiraš matrix, kjer noht raste in potem tudi hitreje in lepše raste;)
    Imam en post v nohtu, lahko malo pokukaš, mogoče dobiš kakšno koristno informacijo;) http://anncheek.blogspot.com/2010/02/noht.html

    Hmm nas so učili v šoli da režemo odmrlo kožico, to je tisti del ki se drži nohta, mogoče kakšen milimeter debel, ampak ravno zaradi rezanja kožice so bili moji nohti v obupnem stanju, resnično, zadnja 2 letnika šole, ko smo delali manikuro sem imela grozno sceplene nohte, kljub uporabi profesionalnih proizvodov..Potem se je začelo poletje in sem nohte vzela v svoje roke, kljub temu, da skoraj vsak dan delam v gostilni, torej sem veliko v stiku z vodo imam dosti boljše nohte kot pa za čas srednje šole. Tako, da čisto nič ne zamujaš če ne veš, kaj bi delala z temi klešči;)
    Ko pa dobim nov fotoaparat, ki bo delal boljše makro slike, bom pa slikala kožico in obrazložla ob sliki, kaj naj bi se rezalo stran ampak je bolje, da se ne:)

    OdgovoriIzbriši
  3. tvoji nagci izgledajo super! :)
    Jaz pa ne uporabljam toliko različnih olj in tega... Občasno samo kremo za roke... :D Koristna objava, ni kaj. ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Tiana, jaz bi temu rekla obsedenost. Enostavno ko vidim kaj novega morak kupiti;) hehe.
    Pa imaš tudi brez olj in raznih kremic lepo obnohtno kožico;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala Anna. :) Se bom pa še kej koristnega naučila. :D Sem prebrala un post, si ful dobr napisala... Bom od zdj mal pozornosti temu namenjala, vsaj vmasirala kremo, če že druzga ne. :)

    Komaj čakam da še to pokažeš, kaj se dela s klešči. :P

    OdgovoriIzbriši
  6. Hehehehe, obsedenost. :D Hvala ti. <3

    OdgovoriIzbriši
  7. Ivana pokazala bom za kaj so namenjene, ampak priporočam uporabo:S
    <3

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentarje. Vedno preberem vse z velikim veseljem ♥

Subscribe