Dr. Organic Aloe vera micelna vodica

ponedeljek, april 15, 2019

Dr. Organic aktivno k nam dodaja novosti in ena izmed zadnjih je micelna vodica. K nam sta prišli dve verziji ena z aloe vero, ki jo tudi preizkušam in z manuka medom, ki me zelo mika. 


Za osvežitev znanja lepim tudi v to objavo svojo razlago kaj sploh je micelna vodica: "Micelna vodica je izdelek namenjen za čiščenje obraza. Vsebuje micele, ki spadajo pod površinsko aktivne snovi in nase vežejo "umazanijo". Najlažje razložim, da gre za glavice z repki. "Glavica" micela je hidrofilna, kar pomeni da veže nase vodo, repek pa je hidrofoben, kar pomeni, da privlači maščobe. V vodni raztopini, kot je micelna vodica se "glavice" micelov obrnejo skupaj, na zunanjo stran pa gleda repek, ki nase veže maščobe. Na ta način se raztopi make up, pa tudi odvečen sebum se odstrani.

Na večini, če ne na vseh micelarnih piše da ni potrebno izpiranje. No pa je. Nikakor ne želite obdržati teh micelov na svoji koži. Miceli spadajo pod čistila, v katere je še vedno ujeta umazanija, ki potem lepo čaka na vaši koži. Čeprav sem še do nedavnega bila mišljenja, da izpiranje ni potrebno, danes micelarno obvezno izpiram in to priporočam tudi vam. Micelarna prav tako ni nadomestilo za tonik."

Še to, pravilno poimenovanje je MICELNA vodica, ravno zaradi njene sestave: MICELOV. Micellar je angleško poimenovanje in pri nas smo naredili izpeljanko micelarna. Nasledjič raje uporabi našo besedo micelna vodica.


Moje mnenje o dr. Organic Aloe vera micelni vodici


Dr. Organic Aloe vera micelna vodica je pakirana v 200ml plastenki z rahlo zeleno, prozorno barvo. Doziranje je malo smotano, ker ima embalaža večjo luknico in se micelna vodica kar vlije iz nje. To pomankljivost ji brez težav oprostim, ker je vsebina zelo dobra. Micelno vodico vedno uporabljam z bombažno vatico. Položim na oči in pustim par sekund da miceli raztopijo maskaro in očesna ličila. Potem s potegi od zgoraj navzdol in od notranjega kotička proti zunanjemu odstranim vsa ličila na očeh. Potem z istima vaticama naredim še par potegov čez obraz, ličila se oprimejo vatice. Za zaključek grem še enkrat s svežo vatico prepojeno z micelno vodico čez celoten obraz. Potem obraz sperem in nadaljujem z gelom za čiščenje. Na Instagramu imam tudi video prikaz o uporabi in učinkovitosti te vodice: klik za video. Dr. Organic micelna vodica temeljito odstrani make up, tudi maskaro. Malo težav ji povzroči vodoodporna maskara, ampak je po drugem čiščenju odstranjena tudi ta v celoti. Kože ne draži, je brez barve in ima prijeten nežen vonj. V velik plus ji štejem sestavine: aloe vero, pantenol, ekstrakt ognjiča v minus pa nepotreben parfum. Vodica ne vsebuje parabenov, SLS, mineralnih olj. Je veganski izdelek, ki ni testiran na živalih. 

Naj opozorim, da micelna vodica spada v kategorijo čistilcev in jo je potrebno iz kože izpirati, pa tudi nadomestilo za tonik ni. Smešno, da sem pred leti vse to trdila, ker so me tako pač naučili v šoli. 

Kaj pa ti? Uporabljaš micelno vodico? Katera je tvoja najljubša?



You Might Also Like

0 Comments

Hvala za komentarje. Vedno preberem vse z velikim veseljem ♥

Subscribe