Pomladni cilji 2019

nedelja, maj 12, 2019

Kako hitro se obračajo letni časi. Imam občutek, da sem še včeraj vsa objokana zaradi cvetnega prahu, vozičkala po mozirskem gaju 3 mesece staro Zalo. Danes pa je mini že pravi razgrajač in nagajivka. Tole dobro leto je tako hitro minilo in ko pogledam nazaj, vidim da sem čas res slabo izkoristila. Večino hobijev sem opustila že med nosečnostjo in svoj prosti čas odkar imam Zalo predvsem zabušila. Nobena stvar me trenutno ne veseli več in čas je, da spet postavim sebe na prvo mesto. Imam srečo, da Zala sploh ni zahteven otrok in da brez težav zaspi že ob 19 uri. Pa sem zvečer tako zmatrana, da samo hiberniram pred tvjem in čakam uro da se prestavi na 21h, da skočim v posteljo spat. Še večerna nega je hitra in polovična zadnje čase. Pa sem se odločila, da je čas za spremembe. Dragi moji naj vam predstavim pomladne cilje in spremembe, ki jih želim dosežt pri sebi. Svoj prosti čas želim po novem bolje izkoristit.



1. Zdrava prehrana in redno gibanje

Želim si boljše prehrane, želim boljšo skrb za svoje telo. Eno leto po porodu se v svojem telesu še vedno ne počutim OK. Pa ne zaradi izgleda, ampak bolečin. Še vedno imam redne bolečine v predelu križa in celotne medenice. Zaradi tega, sem se prijavila na eno izmed naših po porodnih telovadb in upam na boljše počutje. Imam precej nepravilno držo in gibanje, vse to želim spremeniti. Prepričana sem, da za takšne spremembe še ni prepozno. Poleg tega pa prihaja lepše vreme in upam, da bom več časa preživela zunaj v gibanju.

2. Urejen dom

Sem razmetana oseba. In čeprav imam novo, lepo opremljeno hiško, ostaja prostor razmetan. Ne umazan, čistim redno, samo nabirajo se mi stvari, ker jih ne odložim tja kamor spadajo. Prepričana sem, da moram nujno še zmanjšati zbirko vsega, zato sem se pred časom lotila knjige Umestnost pospravljanja in bom preizkusila to metodo. Odločena da uredim to še to pomlad in da enkrat za vselej pospravim hiško. Malo me sicer jezi, ker še vedno ni Zaline sobe, predsobe in druge kopalnice in stvari namečem v druge prostore.

3. Branje knjig

Rada bi začela več brati. Možgani so mi v teh letih dobesedno zaspali in bi jih malo prebudila s kakšnim lažjim branjem in učenjem novih stvari. Mogoče se ponovno lotim zgodovine, vedno mi je bila izredno zanimiva, pa sem že skoraj vse pozabila. Namesto da vsak večer hiberniram pred tvjem bi vsak mesec rada prebrala vsaj eno knjigo. Ker iskreno čas imam.

4. Več bloganja

Pogrešam ga, vedno ko mi zanj zmanjka energije in zagona. Šparam za nov telefon in računalnik, da si vsaj malo olajšam delo. Rada bi začela blogati tudi o novih temah, ne samo kozmetiki. Prostor Mad about red me trenutno ne veseli več in bi rada začela z novim blogom. Nekaj svežega, brez kupa starih, nepomembnih objav. Rada bi večkrat na glas zapisala svoje misli in tudi Zalo bi rada vključila. Morda začnem z objavo o negi dojenčka.

5. Izpolniti dolgoletno željo

Kakšna je ta želja, ne bom povedala. Ampak namesto izgovorov bom to pomlad naredila načrt kako to željo izpeljat čim prej. Kako urediti finance in kako čas. Boljše da preizkusim in ne uspem, kot da celo življenje razmišljam zakaj nisem. Ampak sem odločna da uspem, da je želja prava.

Upam, da si nisem zadala prenapornih in nerealnih ciljev za to pomlad. Kaj pa ti imaš kakšen zanimiv cilj to pomlad?


You Might Also Like

0 Comments

Hvala za komentarje. Vedno preberem vse z velikim veseljem ♥

Subscribe