Ocena: Melvita hladilni učvrščevalni gel

sreda, junij 19, 2019

Končno smo dočakali poletje in čas hratkih hlač ter lahkotnih krilc. Žal pa se večina žensk sooča s celulitom in zaradi tega skriva svoje noge tudi v vročini. Danes vam predstavim must have kremo tega poletja in na koncu zapišem še par trikov, kako nad to tegobo. Nobena krema sama žal nima čudežnega efekta topljenja celulita, zelo pomemben je tudi življenski slog. Krema je lahko le v dobro pomoč. Danes vam bom predstavila Melvita hladilni učvrščevalni gel. Zakaj Melvita? Ker je certificirano organska kozmetika in ima pravično, trajnostno nabiranje sestavin. Je znamka kateri sem zvesta že desetljetje.



Hladilni učvrščevalni gel je na voljo v 100ml tubici, ki ima majhen kovinski aplikator za dodatno masažo in hlajenje. V gelu najdemo rožnati poper, ki pomaga učvrstiti in zgladiti kožo ter zmanjša izgled pomarančne kože. Dodan je še hidrolat poprove mete, ki poskrbi za prijetno hlajenje ter občutek svežine. Hladilni učvrščevalni gel ima tudi Eco cert Greenlife in Cosmos organic certifikata.

Izdelek testirala mesec dni enkrat na dan, po tuširanju. Gel ima nežen, prijeten vonj ki je značilen za L'Or rose linijo. Je nežno svetlo rožnate barve in lahke teksture. Gel sem nanašala najprej s krožnimi gibi s pomočjo aplikatorja, kasneje pa še pomasirala v stegna z roko. Je lahek gel, ki se precej hitro vpije in da občutek nežne, zelo prijetne ohladitve.
Sama imam po stegnih precej težav s kožo, ki je slabše prekrvavljena in hladna. Izgleda dobesedno uvenela in siva. Ob redni uporabi hladilnega gela in posledično boljši prekrvavljenosti je koža sijoča, zdravega videza, mehkejša in bolj napeta. Tudi izgled celulita se zmanjša. Prijeten hladen občutek traja še par minut po aplikaciji, potem pa se začne manjšati. Sama sem ta mesec upoštevala še ostale nasvete in ob kombinaciji se na stegnih pozna res izboljšanje in zmanjšanje celulita.
Gel bi lahko imel malo večji aplikator in večjo vsebino, saj se ga porablja zelo hitro. Ob redni uporabi zadošča 100ml gela za eno mesečno uporabo.


1. Prehrana in gibanje

Najbolj pomemben del anticelulitne terapije je gibanje in prehrana. Iz prehrane izločite sladkor, belo moko in mlečnine. Po enomesečni dieti se resnično pozna ogromen napredek na izgledu kože, prav tako pa tudi na izgledu celulita. Ni potreben obisk fitnesa ali vodene telovadbe, dovolj so že redni daljši sprehodi. Odlična je tudi hoja po stopnicah.


2. Zadostna količina popite vode

Izredno pomemben korak pri uporabi anticelulitnih krem. Pred aplikacijo priporočam popitje dodatne količine vode, saj z masažo in učinkom kreme povečamo prekrvavljenost in spodbudimo razstrupljanje. Vse te odpadne snovi potrebujejo vodo, da se potem lahko izločijo iz telesa in se ne prestavijo samo na drug del. Uporabo anticelulitnih izdelkov ravno zato priporočam raje zjutraj kot zvečer.

3. Folija za živila

Zelo zanimiv trik, če se soočate s trdovratnim celulitom. Na stegna najprej nanesite Melvitin hladilni gel in ga dobro vmasirajte s krožnimi gibi, masirajte vedno proti srcu. Počakajte da hladilni efekt rahlo izveni in bedra ovijte v prozorno folijo za živila. Potem pa ali odhodite en konkreten sprehod s hitro hojo ali pa doma naredite nekaj vaj za noge. V vsakem primeru bo folija poskrbela za toploto in topljenje maščobe, krema pa bo v pomoč pri tem postopku. Tukaj nikakor ne pozabite na drugo točko, da se snovi potem odplaknejo iz telesa s pomočjo potenja oz. lulanja. Hladilni gel bo najprej s hladilnim učinkom in kasneje s toploto ki nastane pod folijo poskrbel za dodatno prekrvavitev v predelu stegna.

4. Masaža ali suho ščetkanje kože

Masaža je pri anticelulitnih kremah nujna in pospeši učinek kreme. Ampak pazite da jo izvajate pravilno. Lahko jo izvajate od kolena proti zadnjici in pritiskate navzgor proti srcu. Vedno navzgor, nikoli navzdol proti stopalom. Če vam je ljubše s krožnimi gibi, lahko tudi tako ampak proti srcu vedno pritisnite močneje in proti stopalom bolj rahlo. Na ta način pospešite cirkulacijo proti srcu. Suho ščetkanje kože je zadnja leta velik trend in to z razlogom. Zelo pozitivno vpliva tudi na izgled kože na stegnih in celulit. Če se odločite za suho ščetkanje, to izvajajte pred tuširanjem, po tuširanju pa uporabite še Melvitin hladilni ušvrščevalni gel.

5. Kneippanje 

Izmenjava hladne in tople vode na predelu nog ima ogromno pozitivnih učinkov. Kneippanje se priporoča vsako jutro za spodbuditev cirkulacije in vsak večer pred spanjem. Tudi na predel stegen ima pozitiven učinek, že sama povečava prekrvavitve ima pri meni pozitivne učinke.

Tole bi bilo 5 mojih dodatnih nasvetov za boj proti celulitu. Imaš še ti kakšen zanimiv nasvet zame?

Melvitin hladilni gel je na voljo tukaj. Za 100ml tubico boste odštele 28,50€


Ga priporočam? Če ste pripravljene v boju proti celulitu dodat še katero od zgornjih točk, vam ga toplo priporočam, res je prijeten za uporabo in naredi razliko. Če pa se boste samo mazale, posedale pred tv-jem s čipsom v roki vsak večer, potem pa raje preskočite vse kreme ker učinka ne bo. Naslednji na seznamu želja je učvrščevalno olje, ki je med blogerkami poželo kar nekaj pozitivnih ocen in tudi 2 nagradi. 


*Sponzorirana objava

You Might Also Like

0 Comments

Hvala za komentarje. Vedno preberem vse z velikim veseljem ♥

Subscribe