What works for me- Foot balms edition

petek, avgust 08, 2014



Živjo lepotičke!
Zadnja dva dneva celo ni deževalo in je postalo malo topleje, mogoče se je zgodil čudež in je prišlo poletje. Mogoče :) Če še do sedaj niste preveč nosile japonkov in sandalčkov, bo upam, da, sedaj ta čas. In če je kaj ogabnega za videti, to so ženske neurejene noge in stopala. Imam prav? Trda, razpokana koža go away.
Jaz redno skrbim zanje, ker imam trdo, suho kožo. Proti njej se borim, z solnimi kopelmi, creda rezilom in dobrim hranljivim balzamom. Kateri so me prepričali in kateri ne izveste v spodnjih vrsticah.





Alverde Fussbutter- Pinie, Shoreabutter

Alverde maslo za stopala, mini embalaža, Dm (1€)

Tole je že tretji mini balzam, tako mi je všeč. Raje imam mini embalažo samo iz razloga, ker jo lahko porabim pred iztekom roka uporabe.  Tole maslo za noge je verjetno ena izmed prvih reči, ki me je po vseh možnih razočaranjih navdušil. Ker se mi je hitro pokazala suha koža na petah, sem potrebovala nekaj kar odlično nahrani in navlaži izsušeno kožo. Tole je prva stvar, ki mi je obdržala noge navlažene skozi cel dan. Pa še mojo lenobo podpira, da se mi ni potrebno namazat ravno vsak dan. Nanašam ga zvečer v malo večji količini in nataknem nogavičke čez noč, zjutraj se zbudim z zelo mehko in nahranjeno ter navlaženo kožo. Meni osebno je malce pretežek za poletne dni, da bi ga nanašala zjutraj tik predem obujem sandalčke, ker imam občutek, da bi se potila v noge. Zvečer ko si lepo vmasiram maslo v stopala, se mi zdi, da mi še malo osveži stopala, da je po napornem dnevu lažje stopiti na njih zjutraj, mogoče je maslo, mogoče kratka masaža.

Pa še sestavine.

Le Couvenr des minimes- Hiker's foot healer

Le couvent des Minimes- Hiker's foot healer, Muller 5,99€ za mini varjanto.

Tale kremica vsebuje 9 zelišč, za utrujena stopala, jih navlaži in osveži, ter omili boleča, pekoča stopala. Ker delam v balerinkah skoraj vsak dan imam hudo boleča stopala konec dneva in zjutraj komaj stopim na njih, potem pa mi je sodelavka predlagala tole kremo no in od takrat je obvezna uporaba vsako jutro! Stopala, res odlično osveži in omili bolečino, občutek je res težko opisat, ampak deluje, v trenutku imaš lažja stopala. Sem že nabavila veliko verzijo. Glede tega, da naj bi mahčala tudi kožo, pa mene ni ravno prepričala, ampak jaz imam res problematično kožo. Kolegici se zdi pa super tudi v tem smislu. Kakorkoli, če še niste preizkusile, morate!

Še odlične sestavine.

Glysolid hautbalsam


Tole glicerinsko kremico sem kupila samo zaradi manjših problemov s stopalom. Balerinke res niso dobra obutev in ko sem začela delat v njih, sem se začela bolj potit v stopala in koža me je grozno srbela pa tudi lupila se je. Sem bila vsa panična, da niso glivice, pa hvala bogu očitno niso bile. Stanje se je v dobrem tednu izboljšalo, po 14 dneh, ni bilo več srbečice in lupljenja. Od takrat je mir. Je pa baje dobra tudi pri glivičnih okužbah stopal. Je pa plus, da je brez barvil, dišav in konzervansov. Ker pa zaščiti kožo in podpira regeneracije je primerna tudi za roke, tiste obremenjene, delavne roke.



Burt's bees Coconut foot cream


Pa še tisto razočaranje, sicer jih je bilo pri kremah za stopala kar nekaj ampak tole, tole je pa zmagovalec med njimi :) Čisto na kratko, moje kože ni ne omehčala, niti navlažila, kaj šele nahraila. In tudi vonj po kokusu ni najbolj primeren za stopala.


Katera nega za stopala je pa vaša must have? Poznate kaj od mojih kremic, uporabljate katero?


Iskoristite sonček!
Anna

You Might Also Like

2 Comments

  1. Le couvent des Minimes moral sprobat, super objava :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Alverde maslo je res top!
    Kje si pa kupila Glysolid hautbalsam? Sorry, če sem spregledala slučajno. :) Meni se tudi zaradi balerink grozno lupijo stopala, pa bi sprobala.

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentarje. Vedno preberem vse z velikim veseljem ♥

Subscribe