5 NASVETOV: Nega kože

nedelja, april 17, 2016

Danes sem se odločila z vami deliti 5 nasvetov za nego kože. Nekaj kar mi je mogoče prinesla kozmetična izobrazba, vaja in izkušnje, prebiranje blogov ter strokovnih člankov na internetu. Sama se jih držim in opažam izboljšanje v koži. Nasveti so primerni za vse tipe in stanja kože.

Slika je simbolična, vsebuje izdelke ki jih trenutno testiram. Najdete pa v novi naravni liniji DT zanimive in dobre izdelke.


- Najpomembnejši korak do lepe kože je temeljito a vendar nežno čiščenje
Ne glede na tip kože, kožo čistite dvakrat v primeru, da nosite make up. Za čiščenje izberite izdelke primerne za vaš tip, vendar naj ne vsebujejo agresivnih sestavin za čiščenje. Izdelek mora temeljito učistiti kožo, brez nepotrebnega izsuševanja. Nikoli, ampak res nikoli ne hodite v posteljo z make upom. Ne glede na to kako utrujene ste, očitite kožo pred spanjem. Ko mi spimo, koža pridno opravlja svoje funkcije, če so pore zaprte z make upom, ji delo precej otežimo. Tudi jutranje čiščenje je pomembno, sebum, ki se izloča tudi čez noč je potrebno odstraniti.

-Vsak tip kože potrebuje dodatno vlago, hranilno nego le majhen odstotek
Ne glede na to ali je vaša koža suha ali mastna, potrebuje dodatno vlago. Večina mastnih tipov ima ravno zaradi napačnega razmišljanja precej izsušeno povrhnjico. Premalo popite tekočine, stres ter onesnažen zrak slabo vplivajo na našo kožo. Vlažilna krema je torej obvezen korak v negi. Medtem ko hranilno kremo potrebuje le majhen odstotek ljudi z res suho kožo, ki ji samo dodajanje vlage ni dovolj.

-Najprej serum, krema za oči in na koncu krema za obraz
Ali če niste prepričane v kakšen vrstnem redu gredo izdelki na vašo kožo, vedno upoštevajte pravilo, da izdelki z lažjo in bolj tekočo strukturo pridejo na vrsto prvi. Kreme, ki so bolj goste in ne tekoče so vedno zadnje. Krema za oči pa je v vsakem primeru vedno pred obrazno kremo.

-Ne stiskaj aken in mozoljev
Zelo pomemben korak! Mozolj oz. akna se hitreje zaceli če je ne stisneš in uporabiš izdelke namenjene sušenju nepravilnosti. Če pa že moreš stiskati se tega loti pravilno. Vedno s čistimi rokami! In ne stiskaj z nohti, saj tako poškoduješ povrhnjico. Pomembno je tudi razkuževanje kože po stiskanju. Tretiran del vedno obriši z alkoholnimi zloženci. Aja pa še to, če mozolja/akne ne boste iztisnile do konca, vas bo naslednji dan na obrazu pričakala vneta zmešnjava. Mozolj je do konca iztisnjen, ko pri stiskanju teče samo še čista kri. Ampak še enkrat, raje ne stiskaj ;) Na trgu je veliko dobrih izdelkov, ki skoraj čez noč odpravijo nepravilnosti, oz. jih zmanjšajo.

-Olja so zakon
Ne glede na tip kože. Samo potrebno je malo raziskati katera so namenjena kakšni koži in kaj od njih pričakujete. Pri nakupu bodite pozorne, da so olja čista in hladnostiskana, da obdržijo vse dobre lastnosti. Pa ne vstrašite se, če imate kakšen izbruh nepravilnosti prvih 14 dni, vaša koža se čisti. Če se mozolji pojavljajo dlje časa, pa vam olje ne odgovarja. Recimo dobro je začeti z jojobinim oljem, ker je po zgradbi vosek in ima precej podobno sestavo, kot naš sebum. Jojobimo olje je primerno tudi za mastne tipe kož, saj prelisičite kožo in se čez čas začne majn mastiti ;)

Danes vam svetujem tudi, da pregledate izdelke, ki jih uporabljate in počasi menjate za naravno kozmetiko. Medtem ko konvencionalna nadomešča funkcije kože in vsebuje kar nekaj "nevarnih" sestavin, naravna spodbuja delovanje naše kože in v večini ne vsebuje slabih sestavin. Trenutno še vedno poteka propaganda proti parabenom, pa žal niso edini v kozmetiki z negativnim učinkom. Pa tudi najslabši niso, veliko kozmetičnih hiš, je parabene menjalo z manj preverjenimi konzervansi, za katere se mogoče v prihondosti izkaže, da tudi niso dober nadomestek. Pa še to, lepota prihaja od znotraj. Če pijete samo sladkane sokove, vam tudi najboljša vlažilna krema ne bo pričarala čudežev na koži ;)

Deljenje moje objave je precej preprosto, z gumbki spodaj. Za vsako deljenje vam bom resnično hvaležna in tudi vaši prijatelji, mogoče kateri najde kaj novega zase.

Upam, da vam je bila objava vsaj malo koristna. Imate še ve kakšen zanimiv nasvet zame?

You Might Also Like

7 Comments

  1. Zelo zanimiva in predvsem uporavna objava! :)
    Večino nasvetov upoštevam sem pa izvedela tudi kaj novega.

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlična objava,koristna in respoučna. Joj stiskanje mozoljev,jst sem si tolko madežev s tem nardila pa tako počasi bledijo. Zj že skor kaka dva meseca pridno pustim obraz pr miru tako, da se kar pozna kakšna poškodba manj. Bi pa jaz dodala še, da je zelo pomembno čiščenje čopičev, sploh tistih s katerimi nanašamo podlago, saj je bil pri meni eden izmed vzrok pojavljanja mozoljčkov pred leti tudi neredno čiščenje le teh.:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Super objava! Jap, tudi pri meni je (nezavedno) stiskanje mozoljev problem... Pa se mi zdi da dokler sem bila mlajša, to ni bil toliko problem, ker se je koža kar hitro popravila in obnovila. Sedaj pa vedno bolj vidim, da to na dolgi rok ne bo funkcioniralo ;) Ostalim korakom pa počasi sledim, in preizkušam varjante...

    Katere izdelke pa bi priporočila za izsuševanje mozoljev? Razmišljam o nakupu olja čajevca. Ali je to premočna zadeva za obraz?

    OdgovoriIzbriši
  4. Voda,voda in voda... na to vlazilna krema, v primeru da koza vlece in to je to. Sem cez 30 nikoli nisem packala obraza, nikoli tezav z mozolji, zaenkrat nimam se niti ene gube.. skoda unicevat kozo za brezveze.

    OdgovoriIzbriši
  5. Imam eno vprašanje zate, če mogoče veš :) imam mešano do mastno kožo in uporabljam že nekaj let samo vlažilni serum, le občasno, če opazim suhe predele tudi kremo. Delam napako? Pred dnevi mi je prijateljica rekla, da vsaka koža potrebuje veliko več kot je samo serum in je serum dober za vlaženje in za boljše absorbiranje kreme, ki jo kasneje nanesemo.

    OdgovoriIzbriši
  6. hvala ti za te super nasvetke ! :) še vedno se premalo posvečam svoji koži in upam, da kmalu začnem bolj skrbeti :D so mi pa tvoje napotki dali misliti ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Carsko! :)

    Se skoraj vsega držim, mozolje velikokrat stiskam ker me razjezijo! :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentarje. Vedno preberem vse z velikim veseljem ♥

Subscribe