Ponedeljkova večerna nega

ponedeljek, maj 14, 2018

Kadar vprašam o čem bi rade še brale na blogu, velikokrat predlagate trenutno nego obraza. Moja nega ni vse dni enaka, poleg tega se jutranja tudi precej razlikuje od večerne. Danes vam bom pokazala izdelke, katere bom zvečer uporabila za nego obraza. Jutri naprimer pa bo samo en izdelek enak današnji negi. Moj večerni čas se začne, ko Zala zaspi ali pa ko "uspavanje" prevzame ati. 


Poleti bolj redno nosim SPF oz. zaščitno kremo za obraz in tako zvečer obvezno čistim kožo dvojno, tudi če nimam make up-a (kar ga zadnje čase nimam). Menjujem med Caudalie oljem za čiščenje in Heimish All clean balm. Heimish sem odkrila na novo in moram priznati, da je občutek pri uporabi izdelkov odličen. Za ugodno ceno dobiš izdelek, ki daje občutek dražjega izdelka. Že če pogledamo embalažo je naravnost čudovita, prav tako pa tudi vsebina. Balm vsebuje tudi spatulo s katero lahko lepo zajameš vsebino. Uporabljam ga tako, da ga stopim med dlanmi, nanesem na suho kožo obraza, dobro pomasiram, dodam malo vode in ga spenim, še vedno masiram in nato dobro izperem.

Sledi Heimish White clay foam cleanser. Ko sem ga uporabila prvič je bil ob uporabi to čisto nov občutek na koži. Speni se namreč v bogato negovalno peno in je na koži res prijeten občutek. Sem bila prepričana, da bo za mojo kožo preveč negovalen in premalo čistilen. Pa sem se zmotila. Ko izdelek dobro spenim in ga sperem, je občutek na koži čist, tisto "škripajoče čist", ampak koža ni zategnjena in izsušena. Precej zanimivo. Obnesel se je tako na nosečniški suhi koži, na občutljivi koži po porodu in sedaj tudi nazaj na mešani koži.

Čistilna pena in balm znamke heimish sta na voljo na Iherbu (klik in klik). S kodo VER7363 pa na prvi nakup dobite še 5% popusta. Se pa splača slediti akcijam, namreč korejsko kozmetiko imajo velikokrat 20% znižano. Pa pazljivo pri meji nakupa, saj naša carina zadnje čase zelo rada ustavlja pakete iz Iherba.


Po čiščenju namesto tonika nanesem Vichy Idealia peeling, ki poskrbi za poenoteno polt. Naslednji dan po uporabi opažam bolj sijočo in poenoteno kožo. Uporaba je preprosta, izdelek nanesem na bombažno vatko in nanesem na obraz enako kot tonik. Izognem se predelu okrog oči. Izdelek se ne ispira, počakam pa 20 min z nadaljno nego, da piling opravi svoje. Vsebuje glikolno kislino, izvleček borovnic s polifenoli in izvleček fermentiranega črnega čaja. Glikolna kislina je AHA (alfa hidroksi kislina) in z njeno pomočjo odstranimo odmrle celice iz površine kože, brez drgnjenja in draženja kože. Pri uporabi takšni izdelkov je potem čez dan nujna uporaba zaščitnega faktorja. Včasih s to kislino zaključim nego, danes pa bom nadaljevala še s kremo saj moja koža potrebuje dodatno nego.

Dr. Organic Hemp Oil kremo za obraz uporabim vedno, ko potrebujem res dobro nego obraza. Kljub redni uporabi SPF-a se na koži že poznajo posledice sonca in zvečer potrebuje dodatno vlago, pa tudi nekaj za pomiritev in obnovo. In vse to zajema ta krema. Prva sestavina je Aloe vera in poleg konopljinega olja vsebuje še kar nekaj dobrih sestavin, kot so Čebelji vosek, boragino olje, mandljevo olje, kakavovo maslo, šipkovo olje,... Všeč mi je, ker je res negovalna ampak mi ne maši por. Opažam pa tudi malo zmanjšano rdečico ličk ob uporabi. 

In s to kremo zaključim današnjo nego. Bi vas podobna objava zanimala tudi za jutranjo nego? Ali pa za večerno nego ostale dni, ko ne uporabljam Vichy Idealia pilinga?


You Might Also Like

0 Comments

Hvala za komentarje. Vedno preberem vse z velikim veseljem ♥

Subscribe