Preizkusila sem "krvavi piling"

nedelja, februar 03, 2019

Že kar nekaj časa je na lepotni sceni zelo popularen The Ordinary AHA 30% in BHA 2% peeling solution. Torej gre za kemični piling, kjer je koncentracija AHA kislin višja- 30%. Revolucionarni kot znajo pri The Ordinary biti, so navedli tudi pH izdelka, ki je 3,6. To je zelo pomemben podatek pri kislinskih pilingih. Ti izdelki morajo imeti pravilen pH, da kisline delujejo. Še en pomemben podatek pri kislinskih pilingih je pKa, ki je pri tem 3,6. Kadar sta pH-a in pKa na lestvici skupaj, pomeni  da je idealno ravnovesje med slanostjo in kislostjo, kar izboljše delovanje pilinga in zmanjša potencialne iritacije.





Kaj pa sestavine?

 AHA oz Alfahidroksi kisline so namenjeni negi proti staranju, imajo belilen učinek in gladijo majhne gube. BHA oz. betahidroksi kisline pa so znane po svojih učinkih na nečistoče, saj raztopijo sebum in umazanijo v porah. AHA kisline v tem izdelku so: primarna kislina je glikolna, sledijo ji laktična, tartarna in sadna. BHA pa je salicilna kislina. Posebnost v izdelku je derivat tasmanskega črnega popra, ki preprečuje iritacije ki lahko nastanejo ob uporabi kislin. Izdelek vsebuje še hialuronsko kislino za vlaženje, vitamin B5 za hitrejše celjenje in črni koren, ki deluje kot antiosidant.

Kakšna pa je uporabniška izkušnja?

Piling je kar malo strašen, zaradi svoje krvavo rdeče barve. Gre za zelo tekoč izdelek, ki pa po obrazu ne teče in ga je zelo enostavno enakomerno nanesti. Po nanosu malo ščemi, ampak občutek ni neprijeten. Ščemenje je pri takšin kislinskih pilingih normalno. Po uporabi je lahko koža malo razdražena in rdeča. Piling sem pustila učinkovati slabih 10 minut. In ga sprala z mlačno vodo. Po uporabi je bila koža rahlo rdeča in na otip mehkejša drugih sprememb pa nisem opazila. Priznam, da sem bila po uporabi kar malo razočarana. Sploh glede na vse pozitivne ocene. Potem pa sem zjutraj ob jutranji negi ugotovila, da so rdeči madeži manjši in jih je majn. Naslednji dan sem bila pozitivno presenečena nad stanjem svoje kože. Piling se je po enkratni uporabi dobro izkazal in glede na to da je sposojen v preizkušnjo, rabim svojo stekleničko. 


Piling je pri nas na voljo na Superskin. Kmalu javim celotno oceno in kakšna je razlika po večkratni uporabi.

You Might Also Like

0 Comments

Hvala za komentarje. Vedno preberem vse z velikim veseljem ♥

Subscribe