Maskanje po moje oz. kako uporabljam maske za obraz

četrtek, oktober 06, 2016


Mogoče ste že prebrale pri kakšni tuji blogerki, da slojijo maske. Tudi jaz sem preizkusila in bila nad rezultati navdušena. Jaz se tega vedno lotim z dvema maskama. Najprej in vedno je prva Glinena maska, o kateri sem na blogu že pisala in po objavi opazila, še kar nekaj zadovoljnih novih uporabnic. Torej glino nanesem čez celoten obraz in vrat, pustim 10 min. Med tem časom se moja koža razstrupi in izloči vso umazanijo v glino. Pore so po uporabi čiste in koža pripravljena na nove odlične sestavine, ki jo bodo negovale. Sama opažam boljše rezultate negovalnih mask, poskrbim pa tudi, da so pore očiščene. Všeč mi je da je glinena maska naraven produkt in da vsebuje eno sestavino- to je glina. Sama sem prepričana, da kombinacija prvo čistilne in kasneje še negovalne maske deluje super in z veseljem ta nasvet delim z vami. Preizkusite in mi javite če ne deluje. Sama sem prepričana da bo. Že katera uporablja maske na ta način?

Po glini sledi nujno tonik, moj trenutno je Dvorec Trebnik, nato pa druga- negovalna maska. Izbiram jo po občutku, testiram različne maske, vendar sta trenutno moji najljubši tile dve:

Natura Siberica Energijska maska

Obožujem maske v velikih embalažah, ki jih lahko uporabljam večkrat in me vedno na polici v kopalnici spominjajo na maske. Res ne maram tistih za enkratno uporabo. Kupovanje, izbiranje pa tako hitro se porabijo. Okej, po tile maski posežem vedno, ko je moja koža siva in utrujena. Po kakšnem napornem dnevu, tednu. Ko rabi energy boost. Je belkasto rumene barve in kremne teksture, diši pa po pomarančni cedeviti. Moja koža jo v večini primerov čisto popoije v 15 minutah. Ostanek obrišem z robčkom in ne dajem nič več na kožo. Naslednje jutro je koža precej bolj sijoča in prijetno mehka. 

My Hoin Ni


So "sheet" maske, ki so nas blogerke čisto obnorele. Mogoče, ker so edine na voljo pri nas. Ampak imajo res super učinek. Maska je tako dobro napojena s serumom, da kar kaplja od nje. Jaz jo po glineni maski, če imam čas pustim na koži tudi 1uro. Vmes jo ves čas "kradem" in serum nanašam še na roke, ter komolce. Koža mi jo res lepo vpije. Rezultat je mehka, enakomerna koža. Ko masko snamem iz obraza ostanek seruma kar potapkam v kožo. Včasih je dovolj, kakšen res stresen dan, pa dodam še malo kremice po ličkih.



Sama opažam po tem postopku, precej bolj čisto kožo. Moj ten je zadnje čase enakomernejši in koža lepo negovana. Sicer maske delam enkrat na teden, če se le spomnim. Zato mi je tako bolj pomembno, da je maska v embalaži za večkratno uporabo in je vedno na voljo v kopalnici. Imate ve kakšno dobro masko v večji militraži za priporočit?
Katera pa je vaša all time favorite maska?

You Might Also Like

0 Comments

Hvala za komentarje. Vedno preberem vse z velikim veseljem ♥

Subscribe