Bioderma: Micelarna za vsak tip kože

četrtek, december 15, 2016

Micelarne vodice so izredno popularen produkt za čiščenje kože že kar nekaj časa. Ravno Biodermina Sensibio vodica je kriva za ves hrup in popularnost teh izdelkov. Priporočajo jo vizažisti in velik del lepotnih blogerk. Sama uporabljam micelarne vodice že več kot 7 let in končno sem imela priložnost potestirati Biodermine. 


Kako delujejo micelarne vodice

Okej preden se spustim v oceno idelka, samo na hitro obrazložim na kakšen način delujejo micelarne vodice. Vsebujejo površinsko aktivne snovi (PAS), ki so sestavljene iz dveh delov, hidrofilne glavice in hidrofobnega oz. lipofilnega repka. Ko se molekule PAS združijo nastane micel- od tu tudi ime vodic. V te micele se kasneje ujamejo nečistoče (make up, odvečen sebum in umazanija, ki se čez dan nabira na koži.)

Moje mnenje o Biodermini micelarni vodici

Hydrabio H2O je bila moj poletni must have. Uporabljala sem jo za odstranjevanje make upa, saj izredno učinkovito odstrani make up, tudi maskaro, pri tem pa kožo pusti prijetno navlaženo. Poleg tega, sem jo uporabljala tudi ob dnevih, ko nisem nosila make up-a, in sicer za odstranitev odvečnega sebuma. Čez dan, ko se je moja koža že precej svetila, sem micelarno nanesla na vatico, šla z njo čez obraz in moja koža je bila hitro osvežena, odvečni sebum odstranjen, nadaljna nega pa ni potreba, ker koža po uporabi ni izsušena. Do sedaj sem potestirala precej micelarnih, tale je pa definitivno moja najljubša.
V test sem dobila tudi micelarno iz Sebium linije, ki je namenjena mastni koži. Ima vse zgoraj naštete lastnosti, torej ne izsuši kože, uspešna pa je tudi pri odstanjevanje make up-a. Meni kljub temu, da je namenjena negi mastne kože, ne iritira predela okrog oči in oči. Z lahkoto odstrani klasično maskaro. Vodooporne ne nosim, zato žal ne morem iz prve roke povedati kako uspešna bi bila v boju z le to. Nisem pa opazila kakšnih hudih sprememb na koži v vezi z izločanjem sebuma oz. z bolj čistimi porami.

Za vse občutljivce, pa obstaja še roza micelarna, tista kultna iz linije Sensibio. Če imate res občutljivo kožo, ki hitro odreagira na kozmetične izdelke priporočam nakup roza vodice. Vsem ostalim pa eno od tukaj omenjenih. Morem pa seveda povdariti, da nobena od preizkušenih ne iritira mojih občutljivih lic s stanjšano povrhnjico.

Biodermine micelarne imajo pa še eno precej dobro lastnost. Namreč na spisku sestavin ne najdemo polyaminopropyl biguanide, ki je potencialno karcenogen konzervans. Več na to temo in o tem katere micelarne vodice, ki so na voljo pri nas, ga ne vsebujejo oz. vsebujejo pa ne tem linku.

Micelarne vodice so na voljo po lekarnah in na spletni strani Sophia.si. (hydrabio, sensibio in sebium)


Micelarna vodica je ze stalnica pri meni in nakup Bioderminih sigurno ponovim. Je katera od omenjenih tudi tvoja najljubša? Obvezno pa preveri če tvoja micelarna vsebuje zgoraj omrnjeni konzervans.

You Might Also Like

0 Comments

Hvala za komentarje. Vedno preberem vse z velikim veseljem ♥

Subscribe