Januarsko razstrupljanje kože

četrtek, januar 04, 2018

Vsi decembrski grehi, se nam poznajo še kar nekaj časa na koži v januarju. Ta je ponavadi bolj suha in pridelamo kakšen ekstra mozoljček ali dva. Tudi z make upom zadnje dni v decembru ponavadi pretiravamo in vem, da vas je kar nekaj spalo z njim vsaj en dan. En izmed glavnih kožnih grehov bi rekla. Pa zaradi zabav in druženj nam velikokrat primanjkuje kvalitetnega spanca in rezultat so poleg puste kože še podočnjaki. Kako si pomagat? Preprosto.


Detox kože z glineno masko

En izmed boljših nakupov, ko pride do nege obraza je pri meni glinena maska. Glinena maska veže nase odvečni sebum in toksine iz kože. Rezultat je lepša koža. Všeč mi je tudi, ker je tako fino mleta, da ob spiranju ne naredi močnega mehanskega pilinga. Ampak ključ je pravilna uporaba maske. Maska pride v prahu in se jo lahko meša z vodo, tonikom ali hidrolatom. Sama ponavadi naredim mešanico 1:1. Pustim glino, da se sama prepoji z vodo in si vmes dobro očistim obraz. Šele nato mešanico premešam s prstom in jo nanesem na obraz. Glina bo v postopku sušenja nase vezala odvečno maščobo in toksine in je zaradi tega pomembno, da se nam na obrazu ne posuši do konca. Sama jo špricam kar z Vichy mineralno vodo za obraz. Počakam, da se rahlo posuši in ponovno pošpricam. Suha glina žal nima enakega učinka. Pazit je potrebno tudi, da masko odstranimo po 10, max 15 min, saj potem glina vse kar je ujela vase spusti nazaj v kožo.
Vem, da izgleda zakomplicirano pa ni. Maska je enostavna za uporabo in rezultati so ob redni uporabi res vidni. Tudi mozoljčke pomaga posušit.
Ne pozabi pa na dodatno vlago po uporabi maske ;)
Masko dobite na malinci** ali pa pri glina.si

Cosrx Low pH morning cleanser

Čistilni gel, ki nežno očisti kožo in uravnava njen pH. Čiščenje kože je zelo pomemben korak. Ubistvu najbolj pomemben korak in izbira čistilnega gela prav tako. Tale gel kožo očisti globinsko, ampak še vedno ne odstrani vsega sebuma iz kože. Ker ima kisel pH, pa varuje še pH naše kože in tako poskrbi za zdravo kožno bariero in posledično se naša koža precej izboljša ob uporabi gela. Sama imam že tretjo embalažo in ga bom še kupila. Priporočam ga predvsem za občutljivo, aknasto kožo. Se pa dobro obnese tudi na suhi, ker ni preagresiven.
Dosegljiv na Iherbu. Uporabiš pa lahko še mojo kodo za popust: VER7363

The Ordinary Caffein solution

Odličen izdelek, ki v 10min zbriše zabuhle podočnjake in pri redni uporabi zmanjša tudi temne kolobarje. Must have za spočit videz po napornem decembru. Jaz pa z njim zakrivam znake nosečniške utrujenosti in primanjkovanja spanja.
Na volju na Deciem.com ali pri nas v superskin.

Dobra vlažilna nega

Vračanje vlage koži je prav tako zelo pomemben korak pri negi kože. V januarju koži privoščite kakšno dodatno kvalitetno vlažilno masko in nikar ne pozabite na vlažilno kremo. Sama dodajam v kremo tudi kapljico arganovega olja in rezultat je sijoča koža, ki je pripravljena na dnevne podvige in tudi make up na njej zgleda boljše.

Ne pozabi pa tudi na hidriranje telesa

Tale je res očiten in že zlajnan nasvet. Ampak popij dovolj vode, da se lahko toksini iz telesa odstranijo lažje in tudi hidracija od znotraj se na koži pozna v pozitivnem smislu. Privošči si kozarec mlačne vode že na tešče, da zbudiš telo in pospešiš prebavo. Če na pitje vode rada pozabiš, si na telefonu nastavi aplikacijo, ki te bo na to spominjala s sabo pa imej vedno kakšno stekleno flaško z vodo. Popiješ lahko tudi kakšen nesladkan zeliščni čaj. Izogibaj pa se aromatiziranih sadnih čajev iz filter vrečk.

Tole bi bili moji nasveti, kako čim prej popravit kožo, ki nosi znake napornega decembra. Ne pozabi tudi na zdravo prehrano, veliko zelenjave in sadja. Če boš nadaljevala z decembrskim sladkanjem, potem nobena nega ne pomaga do lepše kože. Zelo pomembno je kaj vnašaš v svoje telo. ;)

Pa uspešen začetek leta ti želim.

You Might Also Like

2 Comments

  1. Mislim, da imaš en res super detox :). Čim več razvajanja dokler ne pride mala Anči :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlični nasveti in tega za glino sploh nisem vedela. Ni čudno, da ni delovala pri meni :D. Imam doma neko naravno glino v prahu sem si včasih delala maske pa ni bilo rezultatov... mislim, da bo treba še enkrat poskusiti! Pa od The Odrinary bom zgleda morala nabaviti še en izdelek, ker podnočnjaki so pa večni problem ne glede na prespane ure. Hvala za dobre detox nasvete :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentarje. Vedno preberem vse z velikim veseljem ♥

Subscribe