Testiram: Medex Kolagen v prahu

ponedeljek, junij 12, 2017

O kolagenu sem se že učila v šoli. Od tega, kako nastaja v koži, za kaj je pomemben, do omembe prehranskega dopolnila. Profesorica nam je razložila, da z jemanjem kolagena ne nadomestiš v koži tistega, ki je že propadel, je pa prehransko dopolnilo hrana za celice, ki proizvajajo kolagen. Torej, po domače povedano, več hrane kot imajo celice, več kolagena bodo proizvedle in na ta način poskušale nadomestiti izgubljenega.
Medexov kolagen je oblika hidroliziranega kolagena, ki ima sposobnost absorbiranja skozi prebavni trakt. Glede na željene rezultate lahko izberete različne oblike kolagena. Sama sem izbrala klasičen Kolagen v prahu - za močne lase in nohte. Upam pa tudi, da bo vsaj malo vplival tudi na kožo, pri mojih 26 letih se je propadanje kolagena že začelo.


Na splošno o kolagenu

Kolagen je naravno prisotna beljakovina v telesu in predstavlja kar 30 % naših beljakovin. Kolagenska vlakna so glavni gradniki medceličnega prostora vezivnih tkiv, s čimer dajejo celicam oporo in skrbijo za stabilnost tkiva. Kolagen je prisoten v koži, hrustancu, kosteh, mišicah in kitah ter v vsem vezivnem tkivu. Naše telo kolagen proizvaja samo, vendar se po 20. letu starosti proces nastajanja kolagena v telesu upočasni. To najprej opazimo na koži, ki postaja suha in upadla, pojavijo se gube, nohti postanejo krhki in lomljivi, lasje pa tanjši. Upad kolagena v telesu se odraža tudi v oteženem gibanju, saj se zmanjšuje količina kolagena v sklepnem hrustancu in kitah ter tudi v mišičnih vlaknih, ki postajajo vedno manj prožna, mišična masa pa začne upadati.

Študije so pokazale, da se delci hidroliziranega kolagena absorbirajo in v veliki meri prehajajo skozi črevesno steno nepoškodovani. Iz črevesja nato prehajajo v kri in se s pomočjo krvnega sistema nalagajo tam, kjer ga telo najbolj potrebuje.


Medexov Kolagen v prahu


Je sestavljen iz 100 % hidroliziranega kolagena govejega izvora in ob rednem uživanju obljublja trdnejše nohte in sijoče, močnejše lase. Pločevinka vsebuje 150 g, kar ob rednem uživanju 10 g dnevno zadostuje za 15 dni. Študija je sicer pokazala, da se ob rednem uživanju 7 g dnevno pokaže pozitiven vpliv na nohte, za izboljšanje strukture in videza las pa je po podatkih študije dovolj že 2,8 g kolagena v prahu dnevno. Priporočljivo je, da kolagen uživamo vsaj tri mesece.

Kaj pričakujem

Moji nohti so trenutno v precej slabem stanju, so mehki in lomljivi in resnično upam, da bo kolagen poskrbel, da bodo bolj zdravi in trdnejši. Na lase pa dvomim, da bo imel kaj vpliva. Imam zelo močne in goste lase, ki rastejo dokaj hitro. Mogoče bodo dobili bolj zdrav/svetleč videz.
Upam, da bo mogoče malo vplival tudi na kožo. 

Kolagen pijem že dober mesec in kmalu lahko pričakujete objavo z prvimi vtisi in morda tudi že prvimi rezultati.

Kako ga uživam
Kolagen naj bi uživali z vitaminom C, ki poskrbi za boljšo absorpcijo. Sama ga pijem z limonado ob vročih dneh za osvežitev ter s sadnimi smutiji z domačim sadjem.

Poleg kolagena v prahu lahko pri Medexu zase izberete še:
*KolagenLift v prahu ali raztopini za mladosten videz kože
*KolagenBody za čvrsto telo in vzdrževanje mišične mase
*KolagenFlex za lahkotno gibanje




Komaj čakam, da vidim rezultate. Me pa zanima, ali je katera že uživala kolagen? Kakšni so bili rezultati pri vas? In res me zanima, kakšne rezultate pričakujete pri meni?

*objava je nastala v sodelovanju z medexom


You Might Also Like

5 Comments

  1. Ojoj, goveji izvor? Mi ni všeč :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živjo, Sara. Kolageni v Medexovi kolekciji so govejega ali ribjega izvora. Nam zaupaš, kaj te zmoti? Mnenja uporabnikov so za nas zelo pomembna saj jih intenzivno upoštevamo pri razvoju novih izdelkov. Hvala že v naprej!
      Lp, Maja @Medex

      Izbriši
    2. Ti moraš pazit pri izdelkih s kolagenom, ker niso veganski. Bi pa zate prišel v poštev MSM, ima podobno vlogo v telesu kot Kolagen ;)

      Izbriši
  2. Ful mi je všeč, da si šla v to sodelovanje. Mislim, da so Medex kolageni izvrstni in jih sama uporabljam že vrsto let, je pa škoda, ker veliko premalo ljudi za njih ve :)

    Komaj čakam tvoje poročilo o rezultatih!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Maša,
      Se strinjam. Jaz sem gor zrastla z Medex izdelki ;)
      Dvomim, da bodo kakšni nori rezultati. Saj vidiš kako gost in močen las imam :)
      Edino nohti se mi cepijo, to pa upam, da se popravi :)

      Izbriši

Hvala za komentarje. Vedno preberem vse z velikim veseljem ♥

Subscribe