5 nasvetov: Za lepšo kožo, ki ne vključujejo nege

torek, maj 30, 2017

Ja nega je ključna za lepo kožo, ampak o njej sem na blogu pisala že večkrat. Tudi 5 nasvetov na to temo že imam. (klik) Danes bi rada govorila o vsakodnevnih navadah, ki nam slabšajo kožo. Oz. povzročajo nepravilnosti.



Čist telefon

Naš ekran telefona je poln bakterij, ki se na njem pridno razmnožujejo. Če se ti nepravilnosti pojavljajo ravno na predelu obraza od ušes do ust je verjetno za to kriv tvoj telefon. Redno čisti ekran z alkoholnimi zloženci. Jaz si ekran telefona učistim vsaj 3- 5x na teden. Alkoholne zložence dobiš precej poceni v vsaki lekarni.

Ne dotikaj se obraza

Naše roke večino dneva niso čiste in tako na obraz pridno nanašamo nove bakterije. Tudi z dotikanjem mozoljev si ne naredimo nič dobrega. Torej roke niso za obraz. Vsaj ne neumite. Tudi "polcanje" glave šteje sem.

Iz prehrane izloči mlečne izdelke

So tvoji mozolji predvsem na bradi? V veliko primerih je za to krivo mleko in izdelki iz mleka. Mleko je polno hormonov, ki so primerni za rast in razvoj telička, ne pa za človeka. Mleko nadomesti z rastlinskimi napitki. Če si ljubiteljica sira, pa obstaja tudi veganska različica. Zdrava hrana na splošno lahko ima zelo pozitiven vpliv na našo kožo. Torej tudi čim manj industrijsko predelane hrane, sladkorjev in bele moke

Lase odmakni iz obraza

Veliko primerov poznam, ko so lasje na obrazu povzročali nepravilnosti. Lase ne umivamo vsak dan, poleg tega pa jih negujemo z izdelki primernimi za lase in ne za nego kože. Tudi ti izdelki lahko potem v stiku s kožo povzročajo težave. Predvsem kakšna silikonska olja, ki ostanejo na laseh.

Redno menjuj posteljnino

Vsaj prevleko vzglavnika. Meni je ta korak pripomogel k lepši koži. 1x na teden menjam prevleko vmes pa vzglavnik obrnem okrog. Če imaš na obrazu nepravilnosti, te pa pridejo v stik z vzglavnikom, se prenesejo nanj in ob premiku prestavijo na drug del obraza, kjer nastane nov mozolj. Pa tudi posteljnino peri pri višjih temperaturah in namesto dišečega mehčalca raje uporabi kis.


  • Tole bi bilo mojih 5 nasvetov. Imaš še ti kakšnega, ki misliš da je pomemben korak k lepši koži? Prosim pusti ga v komentarju in ga dodam v objavo. Koliko zgoraj naštetih nasvetov pa se ti držiš? Če se ti zdi objava uporabna, jo prosim deli tudi s prijateljicami. Deljenje objeve je preprosto, samo klikni na ikono omrežja spodaj, kjer želiš objavo deliti.

You Might Also Like

2 Comments

  1. Se strinjam s tvojimi nasveti. V bistvu se držim vsega razen mlečnih izdelkov. Meni najbolj prepreči dotikanje obraza prav makeup. Ko sem namazana, se nikoli ne dotikam obraza :). Pa tudi prevleka za vzglavnik je leglo bakterij. Sploh poleti, ko se še več znojim.

    Jaz bi k tvojemu seznamu dodala umivanje čopičev. Še vedno sem večkrat zgrožena, ko ugotovim, da eni sploh ne čistijo čopičev.

    OdgovoriIzbriši
  2. Se čisto strinjam z vsem, kar si omenila. Sploh mlečni izdelki. Ti pa imaš tako lepo naravno kožo, tako, da smo komaj čakali da poveš skrivnosti :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentarje. Vedno preberem vse z velikim veseljem ♥

Subscribe