Stvari, ki jih lahko opraviš na nedeljo za boljši teden

sobota, april 08, 2017

Če boste šle v nov teden pripravljene in spočite vas zagotovo čaka bolj produktiven in uspešen teden. Za te kratke korake ni potrebna cela nedelja ampak urca ali dve pred spanjem. Dan pa raje izkoristite zunaj na sončku. Saj poznate tole: Sunday well spent, brings a week of content





To do seznam za teden

Jasno si zapišite vsa opravila, ki jih je potrebno opraviti v prihajajočem tednu. Po možnosti jih razdelite po dnevih. Od nujnejših na ponedeljek, do tistih ki lahko počakajo na petek. Imejte pa v mislih, da prej kot postorite vse boljše bo. Ponavadi si jaz pustim petke že čim bolj proste.

Meditirajte

Samo zato, da se sprostite in vse skrbi pustite v preteklem tednu. Vse kar ni pomembno odpihnite iz misli z dihanjem. Meditiranje ni huda znanost, tako kot se mogoče zdi na začetku. Osredotočite se na dihanje in če vam misli uhajajo ni nič hudega. Ko se zavete se ponovno skoncentrirate na dihanje. Na Youtube imate tudi ogromno zbirko glasbe za meditiranje, obstajajo pa tudi appi, kot je recimo Calm ki te vodijo skozi meditcijo.



Priprava jedilnika

Tole je zame izredno stresno, če se moram odločati zadje minute pred kuhanjen kaj bi jedla. Po novem si zapišem par idej za kuhanje ob nedeljah. Spišem še nakupovalni seznam, da potem čez teden ne nakupujem čisto brezglavo. Stres čez teden je s tem korakom zmanjšan. Včasih si obroke pripravim tudi en dan vnaprej. Odvisno od časa in delovnika.

Posebna nega

Če z meditacijo odpihnem vse nepomembne misli, poskušam tudi odpraviti vse kožne tegobe preteklega tedna. Ne čisto zares, ampak se trudim kožo ob nedeljah razstrupiti in res odlično navlažiti, za čim boljši začetek. Make up v ponedeljek vedno izgleda precej dobro. Čas je za glineno masko, odlično vlažilno masko in obvezno serum z vit C.


Hitrejši odhod v posteljo.

Po toplem tušu, včasih celo kopeli in dodatni negi telesa je čas za temno svetlobo, knjigo in posteljo. Sama sicer hodim izredno hitro spat, zato v nedeljo ne grem nič hitreje, svetujem pa ta korak vam. Prižgem še svečko, spalnico dobro prezračim in zlezem pod toplo odejo. Tehnologija je ugasnjena, knjiga pa čim bolj preprosta. Trenutno se prebijam čez Skrivnost in Čarobnost za boljši jutri.

In čas je za spanje. Pripravljena in spočita grem v nov teden in pripravljena sem na vse nove ovire na poti. Odlično izkoristite nedeljo in upam, da vam kateri od mojih nasvetov pride prav.
Prekrasen in uspešen teden vam želim!

You Might Also Like

1 Comments

  1. Luštni nasveti, nedelje so lahko včasih zoprne, ker veš da te čaka ponedeljek in nov delovni teden, lahko so pa tako sproščujoče in lepe. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentarje. Vedno preberem vse z velikim veseljem ♥

Subscribe