Bioderma Sensiobio micelarna vodica

petek, december 08, 2017



Sensibio micelarna vodica

Micelarna vodica je izdelek namenjen za čiščenje obraza. Vsebuje micele, ki spadajo pod površinsko aktivne snovi in nase vežejo "umazanijo". Najlažje razložim, da gre za glavice z repki. "Glavica" micela je hidrofilna, kar pomeni da veže nase vodo, repek pa je hidrofoben, kar pomeni, da privlači maščobe. V vodni raztopini, kot je micelarna vodica se "glavice" micelov obrnejo skupaj, na zunanjo stran pa gleda repek, ki nase veže maščobe. Na ta način se raztopi make up, pa tudi odvečen sebum se odstrani.

Na večini, če ne na vseh micelarnih piše da ni potrebno izpiranje. No pa je. Nikakor ne želite obdržati teh micelov na svoji koži. Miceli spadajo pod čistila, v katere je še vedno ujeta umazanija, ki potem lepo čaka na vaši koži. Čeprav sem še do nedavnega bila mišljenja, da izpiranje ni potrebno, danes micelarno obvezno izpiram in to priporočam tudi vam. Micelarna prav tako ni nadomestilo za tonik.


Zakaj mi je všeč Sensibio micelarna vodica

~ Nežna formula, ki dobro odstrani make up. Pri vodoodporni maskari je sicer potreben dodaten trud, ampak jo nosim tako redko, da to ne vpliva.

~ Je brez parfuma in polyaminopropyl biguanide, ki potencialno karcenogen konzervans.

~ Primerna je tudi za občutljiv tip kože. Oz. je namenjena prav občutljivemu tipu kože, kar jo dela primerno za vse tipe kož.

~ Na koži ne pušča filma in jo je lahko izprati.

~ Je pionir med micelarnimi vodicami in v blogerskem svetu velja za kultni izdelek.

Sama jo uporabljam z bombažno vatko. Najprej dobro namočim dve vatki in ju položim na oči za minutko, potem pa z gibi od zgoraj navzdol in od notranjega kotička k zunanjemu nežno očistim raztopljen očeni make up. Na očeh nikoli ne drgnite v obe smeri, saj na tak način poškodujete trepalnice. Potem pa še z eno vatko raztopim in odstranim obrazni make up. Na koncu micelarno vedno izperem in nadaljujem z gelom za čiščenje obraza.


Par dni nazaj sem zasledila, da je 250ml pakiranje micelarne vodice Sensibio ponovno v akciji 1+1 gratis. In sem želela deliti z vami svojo oceno pa obvestilo o akciji, namreč jaz vedno svetujem, da se počaka na akcijo, ko se micelarno res splača kupit. No pa sem ugotovila, da še nimam objave z njo na blogu. Kar je skoraj sramota, glede na to da je moj vsakodnevni spremljevalec.
Akcijo poiščite v svoji lekarni.

Če želite si lahko več o čiščenju občutljive kože in delovanju Biodermine Sensibio micelarne vodice preberete še tukaj. V tem članku najdete tudi slike micelov in kako delujejo.

Pa ve jo uporabljate? Ste z njo zadovoljne?

You Might Also Like

2 Comments

  1. Absolutno moja najljubša micelarna vodica že od kar sem jo prvič kupila. Tu in tam preizkusim kaj novega, ampak nisem nikoli niti približno tako zadovoljna kot z Biodermo. Je enostavno najbolj nežna :). Jaz tudi drugače vedno čakam na te akcije 1+1, čeprav nikoli ne vidim,d a bi imeli 500 ml 1+1 kot sem enkrat kupila v Franciji. To bi bilo še boljše :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, meni je super všeč.

    Sicer so mi tudi druge fine : Garnier, LRP, Yves Rocher ... ampak tudi tale mi je super fina :)

    Poučen post, super. <3

    OdgovoriIzbriši

Hvala za komentarje. Vedno preberem vse z velikim veseljem ♥

Subscribe